Nekoliko novosti na stranici

Napisao 9a5bdd dana 24. kolovoza 2009. – 19:20

dxcc-logoPozdrav svim dragim kolegama radioamaterima. Ljeto je skoro pa prošlo, a ja sam opet daleko od mora i otoka, na vrućini zagrebačkog asfalta. No, to ne znači da se nitko ne brine o ovoj stranici.
Za početak da se malo osvrnem na ovogodišnje “Islands on the Air 2009” natjecanje koje je prošlo nešto slabije od prošlogodišnjeg. Razlog su neodgodive obaveze vezane uz kuću i turiste, ali i slabije propagacije nego u vrijeme održavanja prošlogodišnjeg IOTA Contesta. Pa ipak, odradio sam i uredno prijavio, u istoj kategoriji kao i prošle godine (za one zaboravne: IOTA FIX SOA SSB 12H LP), 86 veza što preračunato iznosi 34854 bodova. Živi bili pa vidjeli što će rezultati donijeti.
A sada o novostima na 9a5BDD.com. Dodao sam dvije nove stvari na webstranicu:

1. dnevnik rada amaterske radijske postaje 9a5BDD koji možete pronaći klikom na LOG. Datum i vrijeme kada su pojedine veze održane iz sigurnosnih razloga su namjerno izostavljene. Dnevnik trenutno broji skoro 1000 veza.

2. sliku odrađenih i potvrđenih DXCC entiteta koji možete pronaći klikom na Odrađeno/Potvrđeno u sidebaru desno ispod 9a5BDD DXCC. Slika je malo veća.

To je sve za sada. Uskoro dolaze novosti vezane za ovogodišnji 11. Zagreb Radio Fest 2009 koji se održava od 11. do 13. rujna na Jarunu.

Tagovi: , , , , , , ,

Ispričavam se ali unos nije dopušteno komentirati.O 9a5BDD.com

Dobrodošli na 9a5BDD.com! Ja sam Ivan Palčić, diplomirani pravnik, koji slobodno vrijeme voli provoditi na radiovalovima u razgovoru s radioamaterima diljem svijeta. Radioamaterski ispit za A razred položio sam u lipnju 2005. godine. Ponosni sam član Hrvatskog radioamaterskog saveza i Radiokluba Zagreb 9a1ADE. Također, član sam European Phase Shift Keying Club-a #2829. i Croatian Digital Group-e #011. Od radio uređaja najčešće koristim Yaesu FT-857d u kombinaciji s odličnom malom Buddipole antenom iz kućne radinosti. Više...